Sørg for å få idrettsskader behandlet

En skade kan oppstå under en konkurranse eller kamp, men også under trening. Hvis en skade ikke behandles, kan den gi varige skader som begrenset bevegelighet eller til og med kroniske smerter. Slike skader kan hindre deg i både idrett og dagligliv.

Hvilke skader kan oppstå

Når du spiller et instrument over lang tid, kan du oppleve muskelspenninger, smerter i nakke, skuldre eller armer. Dette kan være skader som for eksempel en senebetennelse.

En fysioterapeut kan hjelpe deg ved å evaluere holdningen din mens du spiller, gi deg øvelser for å styrke musklene og forbedre bevegeligheten, samt tilby behandlinger som massasje eller stretching for å forebygge skader og lindre smerter.

Når man bør søke profesjonell hjelp

Oppsøk behandling hvis smertene er sterke og ikke blir bedre etter hvile. Hvis smertene gjør at du ikke kan bevege deg normalt eller gjøre vanlige ting, er det viktig å få en profesjonell til å sjekke deg.

Tidlig diagnose og behandling er viktig for at du skal bli helt frisk og for å unngå at det blir verre. Få profesjonell hjelp av Naprapatlandslaget. Her finner du dyktige profesjonelle som kan gi deg deg riktig behandling.

Husk å høre på kroppen din og be om hjelp fra en profesjonell når du trenger det.